Home / Joods Leven / Wat we voor je doen / Kasjroet
Het Jodendom kent regels met betrekking tot het gebruik van voedsel, die voortkomen uit Dewariem en Wajikra (delen van de Tora). Deze verzameling voedsel- of spijswetten noemen we kasjroet. Bepaalde levensmiddelen zijn geoorloofd, andere niet of alleen als ze onder rabbinaal toezicht zijn geproduceerd. Voedsel dat is toegestaan, wordt kosjer genoemd; wat niet is toegestaan, heet trafah (treife).
De volgende regels vormen de basis voor het kasjroet:
Het Rabbinaat is verantwoordelijk voor het kasjroet van onze Gemeente. Om te garanderen dat u in Amsterdam/Amstelveen kosjere producten kunt kopen, houdt het Rabbinaat toezicht en zorgt voor hechsjeriem (bewijs van kosjer product of van kosjer werken) op brood, vlees, restaurants, catering etc.
Voor vragen over kasjroet kunt u contact opnemen met Rabbijn Eliezer Wolff of Rabbijn Shmuel Katz via [email protected]
Copyright © 2024. All rights reserved.