Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onderwijs

“Zeg niet: 'Als ik tijd heb zal ik wel leren', misschien vind je geen tijd”

Een citaat van Rabbi Hillel, in Pirkei Avot 2:5. Toen Hillel geen schoolgeld kon betalen om te gaan leren, klom hij op het dak om zo door een open raam de lessen te kunnen volgen. Dit deed hij zelfs toen het sneeuwde. Hillel liet hiermee zien dat er geen obstakels bestaan als iemand echt wil leren.

Waarom Joods onderwijs bij de Joodse Gemeente?

De jeugd heeft en is de toekomst. Goed Joods onderwijs is een van de belangrijkste zaken die je als ouder aan een kind kunt meegeven. Als Joodse Gemeente Amsterdam onderschrijven we dat belang.

We bieden op de zondagochtend Joods onderwijs aan kinderen van 4 tot 12 jaar (basisschoolleeftijd). Naast aandacht voor de feesten, gewoonten, symbolen en geschiedenis van het Jodendom, is basiskennis van het Hebreeuws een belangrijk element van ons onderwijs. De kinderen leren bij ons echt goed Hebreeuws lezen. Ook kinderen die al op een Joodse dagschool zitten zijn welkom. Zij kunnen zich, in een aparte klas, verder verdiepen in wat ze al hebben geleerd.

Zondagochtend in de klas

Het lesprogramma – samengesteld op basis van de leeftijd van het kind – is erop gericht de leerlingen spelenderwijs basiskennis van het Jodendom te bieden. U kunt erop rekenen dat wij uw kind(eren) een authentieke Joodse ervaring zullen bieden, op een veilige en aangename manier.

Proefles

Om de sfeer te proeven en te ontdekken wat we precies doen, nodigen we uw kind(eren) uit om een proefles te komen volgen, U bent daarbij als ouder ook van harte welkom. De lessen vinden plaats op zondagochtend van10:00 tot 12:00 uur; een goed moment om te komen kijken naar wat wij doen! Via een e-mail naar [email protected] kunt u u kind(eren) aanmelden voor een proefles.

Joods dagonderwijs

Wilt u uw kind(eren) – daarnaast – inschrijven voor Joods dagonderwijs op de scholen van het JBO en het Cheider? Het Rabbinaat van de Joodse Gemeente Amsterdam ondersteunt u daar graag bij.

Blur kids in the classroom for background usage, Jewish School, Israeli Kids, Israel

U kunt uw kinderen aanmelden via een e-mail naar [email protected]

Ieder Joods kind kan meedoen. De kosten voor niet-leden zijn wel hoger dan voor NIHS-leden.

Ieder Joods kind moet kunnen meedoen. U kunt contact met ons opnemen via [email protected].

Als een groepje kinderen extra onderwijs wil volgen, kunnen we dit faciliteren voor de kinderen van groep 5 t/m 8. We zullen regelmatig het niveau van de lessen controleren en bekijken of dat aan de behoefte voldoet.

Neem contact op

Meer informatie of vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op!